Artiest Profiel

Eelco Hilgersom

Geboren in 1979, Amsterdam, Nederland
www.eelcohilgersom.com
info@eelcohilgersom.com

Artiest Profiel

Eelco Hilgersom

Geboren in 1979, Amsterdam, Nederland
www.eelcohilgersom.com
info@eelcohilgersom.com

Van kinds af aan is hij gefascineerd door de architectuur en structuren die de natuur creëert. Altijd willen bouwen en creëren. Deze fascinatie drijft hem om abstracte werken te maken op basis van deze natuurlijke vormen en organismen.

Naast hedendaags kunstenaar is hij ook ontwerper en heeft hij verschillende grafische studies en cursussen gevolgd. Hij heeft jarenlang als ontwerper bij grote ontwerpstudio’s gewerkt. Maar hedendaags kunstenaar zijn is zijn ware passie en het stroomt door zijn aderen. ‘Er is geen beter gevoel dan een idee uit te werken tot een echt tastbaar kunstwerk en de wetenschap dat mijn kunst anderen inspireert en wordt genoten door anderen vervult me ​​met trots.’

Eelco zoekt in al zijn werk naar contrasten in vorm, kleur of materiaal. ‘Mijn doel is om de toeschouwers te raken en mee te nemen in het werk door de contrasten en complexiteit van het stuk.’ Om dit doel te bereiken gebruikt hij verschillende technieken en materialen.

Zijn nieuwste kunstwerken zijn geïnspireerd op de manier waarop organismen communiceren. In deze serie Habitat worden verschillende structuren en kleuren van de organismen gemengd en op een abstracte manier weergegeven. De organische vormen, kleuren en het reflecterende oppervlak creëren een nieuw soort wezen dat al zijn schoonheid en emotie wil tonen.

Artwork

Get updates from this and more artists

We will process the personal data you have supplied in accordance with our privacy policy.