
Menukaart
Noor is een modern restaurant in Groningen, Nederland. Onze keuken is gericht op het koken met seizoensgebonden en dagverse ingrediënten. We werken rechtstreeks samen met vissers, jagers, verzamelaars, veeboeren en boeren om de beste producten in het lokale bestaan te verkrijgen. De keuken, het restaurant en de Chef’s Table delen dezelfde open ruimte, waardoor een dynamische en intieme uitwisseling tussen ons team en gasten ontstaat.
Noor biedt een gastronomische menukaart met à la carte gerechten en een zorgvuldig samengestelde wijnkaart om uw lunch en diner met passende wijnen te begeleiden.
Daarnaast bied Noor een speciaal menu in 5 of 7 gangen met passende wijnen en/of alcoholvrije infusies en sappen. Hieronder vindt u ons actuele menu.
MENU NOOR
WADDENGOUD
mosselen, kokkels & scheermessen in ceviche
zeewier · onrijpe aardbei · groente ragout
SCHOL
wortel · spinazie · saus van langoustine
specerijen vinaigrette
CAPPELLETTI
morille · eidooier · zwarte winter truffel
saus perigord
NOORDZEE TONG
gebakken & geserveerd zonder graat
Vin Jaune saus · Comté · zwarte truffel
REEBOK
asperges · daslook · zeegroentjes
kruiden hollandaise
RABARBER*
kwark · basilicum
AARDBEI
kwark · shiso
De gerechten kunnen dagelijks wisselen en bewegen mee met de seizoenen en het aanbod van onze producenten. We werken uitsluitend met verse producten en zijn daarom afhankelijk van de dagelijkse marktaanvoer. Het menu op de website kan daarom afwijken van het menu in het restaurant. Gelieve ons te verontschuldigen voor ingrediënten die soms niet voorhanden zijn.


MENU NOOR
5 GANGEN €120
7 GANGEN €150
–
WIJNARRANGEMENT
(Ook in halve glazen)
Per glas €12,50
Per half glas €7,50
Of vraag naar onze uitgebreide wijnkaart
–
ALCOHOLVRIJE SAPPEN & INFUSIES
(Ook in halve glazen)
Per glas €9,50
Per half glas €5,50
–
Op vrijdag en zaterdag avond serveren wij enkel het 7 gangen menu.
Omdat we u graag rustig laten genieten, nemen we de bestelling van de menu’s ten laatste om 13.00 en 20.00 uur.
Onze menu’s serveren we voor het volledige gezelschap van de tafel.
Menu’s en prijzen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
Elke middag, uitgezonderd op zaterdag & feestdagen, serveren wij een driegangen lunchmenu aan € 65,00.