Over ons
“More important than the food pairing is the person with whom you drink the wine…”
– Christian Moueix, Dominus Estate (2015)
Jeroen & Marleen
Marleen (1987) en Jeroen Brouwer (1990) werkten als kok in de keukens van binnen- en buitenlandse sterrenrestaurants voordat zij hun eerste eigen restaurant openden. Marleen werkte bij onder meer De Librije in Zwolle, Jeroen bij ’t Schulten Hues in Zutphen en samen werkten ze onder andere bij Kobe Desramaults in het Belgische In De Wulf.
Jeroen & Marleen
Marleen (1987) en Jeroen Brouwer (1990) werkten als kok in de keukens van binnen- en buitenlandse sterrenrestaurants voordat zij hun eerste eigen restaurant openden. Marleen werkte bij onder meer De Librije in Zwolle, Jeroen bij ’t Schulten Hues in Zutphen en samen werkten ze onder andere bij Kobe Desramaults in het Belgische In De Wulf.
De Loohoeve
In 2016 worden ze eigenaar van Restaurant & Hotel De Loohoeve in het Drentse Schoonloo, waar ze hun droom verwezenlijken: gasten verwennen met gerechten op topniveau in een laagdrempelige sfeer.
De verfrissende, onorthodoxe aanpak en het hoge niveau van de keuken leiden tot onderscheidingen, toprecensies in landelijke en regionale dagbladen en hoge noteringen in restaurantgidsen.
Zo winnen ze in 2018 het NK Koken (de wedstrijd om de Gouden Koksmuts), wordt Marleen door Gault&Millau uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar 2019 en waren ze te zien in de documentaireserie ‘De Nieuwe Garde’. Als kers op de taart ontvangen ze in 2018 hun eerste Michelinster. Op dit moment worden ze door Gault&Millau beoordeeld met 16/20 punten en behoort De Loohoeve volgens Lekker tot de beste 66 restaurants van Nederland.
Noor
Noor
Omdat de last van het hotel te zwaar drukt op de culinaire ambities die Marleen & Jeroen hebben en omdat zij zich volledig willen focussen op alleen een restaurant, besluiten zij De Loohoeve te verkopen.
In februari 2022 openen zij Restaurant Noor in de Theresiakapel in Groningen. Hier gaan zij hun ambities verder waarmaken met een aanpak die net een beetje anders dan anders is. Een nieuw hoofdstuk begint!
De Loohoeve
In 2016 worden ze eigenaar van Restaurant & Hotel De Loohoeve in het Drentse Schoonloo, waar ze hun droom verwezenlijken: gasten verwennen met gerechten op topniveau in een laagdrempelige sfeer.
De verfrissende, onorthodoxe aanpak en het hoge niveau van de keuken leiden tot onderscheidingen, toprecensies in landelijke en regionale dagbladen en hoge noteringen in restaurantgidsen.
Zo winnen ze in 2018 het NK Koken (de wedstrijd om de Gouden Koksmuts), wordt Marleen door Gault&Millau uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar 2019 en waren ze te zien in de documentaireserie ‘De Nieuwe Garde’. Als kers op de taart ontvangen ze in 2018 hun eerste Michelinster. Op dit moment worden ze door Gault&Millau beoordeeld met 16/20 punten en behoort De Loohoeve volgens Lekker tot de beste 66 restaurants van Nederland.
Noor
Noor
Omdat de last van het hotel te zwaar drukt op de culinaire ambities die Marleen & Jeroen hebben en omdat zij zich volledig willen focussen op alleen een restaurant, besluiten zij De Loohoeve te verkopen.
In februari 2022 openen zij Restaurant Noor in de Theresiakapel in Groningen. Hier gaan zij hun ambities verder waarmaken met een aanpak die net een beetje anders dan anders is. Een nieuw hoofdstuk begint!