Allergieën en dieetwensen
Lees hieronder waarmee wij wel en niet rekening kunnen houden.
VEGAN
Noor biedt geen vegan menu aan.
De keuken van Noor vertelt een heel persoonlijk verhaal, waarin wij, Jeroen & Marleen, gerechten creëren die doordrenkt zijn van onze ervaring, liefde, smaak, gevoel en seizoensinvloeden. Hoewel wij een diepe waardering hebben voor diverse culinaire tradities, ligt onze persoonlijke voorkeur niet bij de veganistische keuken. Om die reden bieden wij geen vegan gerechten aan.
De volgende producten zijn verwerkt in de meeste sauzen en bereidingen en kunnen niet worden weggelaten.
- Paddenstoelen
- Rozemarijn / tijm / laurier / jeneverbes / peper
- Specerijen in het algemeen, neem contact op als u voor een specifiek specerij allergisch bent.
- Look, ui, wortel, (knol)selder, prei
- Boter / room / lactose
- Alcohol (uitgekookt)
Zwanger
Noor kan rekening houden met de algemene dieetwensen van een zwangere vrouw, zoals het vermijden van:
- Rauw of halfrauw vlees (bijv. carpaccio, filet americain)
- Rauwe vis of schaaldieren (bijv. rauwe vis, oesters)
- Ongepasteuriseerde zuivelproducten (bijv. rauwmelkse kazen)
- Vissoorten met een hoog kwikgehalte (bijv. zwaardvis, verse tonijn)
- Rauw of halfgekookt ei (bijv. in zelfgemaakte mayonaise)
- Leverbewaren of lever
- Alcohol (uitgekookt/verdampt)
Elke vrouw is uniek en gaat anders om met de zwangerschap, dus laat ons alstublieft weten wat uw specifieke voorkeuren zijn wat betreft eten. Als u een strikt dieet volgt, adviseren wij u om Noor na uw zwangerschap te bezoeken.
Glutenallergie / volledig glutenvrij / gluten intolerantie / coeliakie
In de kleine keuken van Noor werken we regelmatig met glutenhoudende ingrediënten. Omdat gluten in veel van onze bereidingen worden verwerkt, kunnen we geen menu aanbieden dat volledig vrij is van gluten of geschikt is voor mensen met een glutenallergie. Er bestaat altijd een risico op kruisbesmetting via de lucht, wat voor gezondheidsklachten kan zorgen. Tevens is onze keuken niet ingericht om volledig gescheiden een menu te bereiden zonder dat dit mogelijk in contact komt met gluten.
Als u een milde glutenintolerantie heeft of kleine hoeveelheden gluten kunt verdragen, kunnen we ons menu vaak naar uw wensen aanpassen. We raden u echter aan om altijd vooraf contact met ons op te nemen voordat u een reservering maakt, zodat we uw specifieke wensen kunnen bespreken.
Lactosevrij / (koe)melkallergie
Room, boter, melk, crème fraîche, enzovoort, worden veelvuldig gebruikt in de keuken van Noor, en daarom kunnen we geen volledig lactosevrij / koemelkeiwitvrij menu aanbieden, aangezien dit de essentie en de smaak van onze gerechten significant zou beïnvloeden, waar wij niet achter kunnen staan.
Indien kleine hoeveelheden geen probleem vormen, adviseren wij u vriendelijk om voorafgaand aan het maken van een reservering contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.
Varken
Bij Noor wordt varkensvlees niet als hoofdingrediënt geserveerd. We gebruiken echter wel varkensproducten als smaakmakers in onze gerechten, zoals uitgebakken spek in sauzen of een spek vinaigrette, en gelatine van varkens. Daarnaast frituren we in reuzel en serveren wij wel eens een dun plakje ‘zolderspek’ over een gerecht.
Als u geen varkensproducten kunt consumeren vanwege allergieën of religieuze redenen, kunnen we hier rekening mee houden door het gebruik van varkensproducten in onze gerechten zoveel mogelijk te minimaliseren. We kunnen frituren in neutrale olie, varkensvlees weglaten uit bereidingen en eventueel een selectie kazen aanbieden in plaats van een dessert. Vanwege onze kleine keuken en beperkt aantal medewerkers kunnen we echter niet garanderen dat er geen kruisbesmetting zal zijn.
Indien het gaat om een persoonlijke voorkeur en niet om allergieën of religieuze redenen, is het voor ons geen probleem om gerechten te serveren zonder zichtbaar of proefbaar varkensvlees.
Noten
Bij Noor werken we met noten, producten die noten bevatten, of producten die in dezelfde fabriek zijn vervaardigd als notenproducten. We kunnen rekening houden met een notenallergie en gerechten met noten vervangen. Door onze beperkte keukenruimte en het kleine aantal medewerkers kunnen we echter niet garanderen dat er geen kruisbesmetting zal plaatsvinden. Geef alstublieft van tevoren duidelijk door voor welke noten u een allergie heeft.
Eieren
Eieren vormen een integraal onderdeel van de keuken van Noor, van amuses tot voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en friandises. Helaas is het niet haalbaar om een volledig menu te bieden zonder eieren.
Citrusvruchten / azijn / zuur
Citrusvruchten, zowel het sap als de rasp ervan, zijn essentiële ingrediënten in de keuken van Noor, en ze zijn verweven in alle gerechten, van amuses tot friandises. Helaas kunnen we geen menu aanbieden dat vrij is van citrusvruchten. Heeft u een allergie voor een specifieke citrusvrucht? Neem dan contact met ons op voordat u een reservering maakt, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.
Naast citrusvruchten is azijn (zuur) in alle vormen een essentieel ingrediënt in de keuken van Noor. We kunnen geen menu aanbieden dat vrij is van azijn/zuur.
Heb je speciale dieetwensen of allergieën? Geef deze aan bij het maken van je reservering, zodat we voldoende tijd hebben om de nodige aanpassingen aan het menu te maken.
Bekijk ook onze ‘meest gestelde vragen‘ pagina met antwoorden op de meest gestelde vragen.