JEROEN & MARLEEN

Jeroen & Marleen
Wij, Marleen en Jeroen Brouwer, hebben jarenlang ervaring opgedaan als koks in gerenommeerde sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. In 2016 werden we eigenaar van Restaurant & Hotel De Loohoeve in Schoonloo, Drenthe. Daar hebben we met passie gewerkt, wat werd bekroond met diverse onderscheidingen en uiteindelijk een Michelinster.
Na een aantal succesvolle jaren besloten we het bedrijf te verkopen om ons volledig te richten op onze culinaire ambities. In februari 2022 openden we Restaurant Noor, gevestigd in de prachtige Theresiakapel in Groningen. Noor is een kosmopolitisch en eigentijds restaurant, waar we onze visie op gastronomie tot leven brengen.
Bij Noor draait alles om een voortdurend evoluerende ervaring, afgestemd op de seizoenen. We werken met Nederlandse producten en combineren deze met wereldwijde technieken en kruiden. Onze stijl kenmerkt zich door het gebruik van citrus en frisse zuren. We serveren voornamelijk vis, schaal- en schelpdieren, groenten, en af en toe een beetje (wild) vlees.
Restaurant
In ons restaurant serveren we een vast menu: Menu Noor. Dit menu is de weerspiegeling van alles wat we de afgelopen jaren samen hebben opgebouwd. Met veel liefde, creativiteit en vakmanschap hebben wij — Jeroen, Marleen en ons toegewijde team — elke gang met zorg samengesteld.
Bij Noor draait alles om pure smaken, de hoogste kwaliteit ingrediënten en een culinaire ervaring die u nergens anders vindt. We combineren invloeden uit de hele wereld met zoveel mogelijk Nederlandse producten. Dit resulteert in een veelzijdig palet, stevig geworteld in de Franse keuken als basis.
Wij nodigen u van harte uit om samen met ons deze culinaire reis te beleven.
Dranken
Het drankenprogramma volgt een vergelijkbare filosofie. Veel van de non-alcoholische opties worden in eigen huis bereid met lokaal verkregen ingrediënten, maar er wordt ook eer betoond aan fijne wijnen en sterke dranken van over de hele wereld, waarbij inspiratie wordt geput uit verschillende landen en culturen.
Chef’s Table
Deze unieke keukentafel biedt plaats aan maximaal 8 personen die direct zicht hebben op onze keuken en de koks. Hier kunnen gasten meekijken met wat er achter de schermen in de keuken gebeurt. Terwijl ze toekijken hoe de koks het eten bereiden, kunnen ze hen culinaire vragen stellen en naar hun keukengeheimen vragen. Klik hier voor meer informatie.