Marleen (1987) en Jeroen Brouwer (1990) werkten als koks in binnen- en buitenlandse sterrenrestaurants voordat ze hun eigen restaurant openden. In 2016 werden ze eigenaar van Restaurant & Hotel De Loohoeve in Schoonloo, Drenthe. Na het behalen van onderscheidingen en een Michelinster, besloten ze het hotel te verkopen en zich volledig te richten op hun culinaire ambities. In februari 2022 openden ze Restaurant Noor in de Theresiakapel in Groningen, een kosmopolitisch en eigentijds restaurant.

De gastronomische ervaring bij Restaurant Noor evolueert voortdurend met de seizoenen en richt zich op Nederlandse producten met wereldwijde technieken en kruiden. Karakteristiek is het gebruik van citrus, frisse zuren, groenten, vis, (soms) een beetje vlees en seizoensgebonden verse producten.

Dranken
Ons drankenprogramma volgt een vergelijkbare filosofie. Veel van onze non-alcoholische opties worden in eigen huis bereid met lokaal verkregen ingrediënten, maar we eren ook de fijne wijnen en sterke dranken van over de hele wereld en halen inspiratie uit verschillende landen en culturen.

Menu
Restaurant Noor biedt een tastingmenu aan, evenals een korter vastgesteld Marktmenu. Het vastgestelde Marktmenu bestaat uit drie of vier gangen en is een ideale manier om Restaurant Noor te ervaren wanneer tijd een overweging is.

Chef’s Table
Deze unieke keukentafel biedt plaats aan maximaal 8 personen die direct zicht hebben op onze keuken en de koks. Hier kun je meekijken met wat er achter de schermen in de keuken gebeurt. Terwijl je toekijkt hoe de koks het eten bereiden, kun je hen culinaire vragen stellen en naar hun keukengeheimen vragen. Klik hier voor meer informatie.

Tafel reserveren