Marleen (1987) en Jeroen Brouwer (1990) werkten als koks in binnen- en buitenlandse sterrenrestaurants voordat ze hun eigen restaurant openden. In 2016 werden ze eigenaar van Restaurant & Hotel De Loohoeve in Schoonloo, Drenthe. Na het behalen van onderscheidingen en een Michelinster, besloten ze het hotel te verkopen en zich volledig te richten op hun culinaire ambities. In februari 2022 openden ze Restaurant Noor in de Theresiakapel in Groningen, een kosmopolitisch en eigentijds restaurant.

De gastronomische ervaring bij Restaurant Noor evolueert voortdurend met de seizoenen en richt zich op Nederlandse producten met wereldwijde technieken en kruiden. Karakteristiek is het gebruik van citrus, frisse zuren, groenten, vis, (soms) een beetje vlees en seizoensgebonden verse producten.

Dranken
Het drankenprogramma volgt een vergelijkbare filosofie. Veel van de non-alcoholische opties worden in eigen huis bereid met lokaal verkregen ingrediënten, maar er wordt ook eer betoond aan fijne wijnen en sterke dranken van over de hele wereld, waarbij inspiratie wordt geput uit verschillende landen en culturen.

Menu
Restaurant Noor biedt een tastingmenu aan, evenals een korter vastgesteld Marktmenu. Het vastgestelde Marktmenu bestaat uit drie of vier gangen en is een ideale manier om Restaurant Noor te ervaren wanneer tijd een overweging is.

Chef’s Table
Deze unieke keukentafel biedt plaats aan maximaal 8 personen die direct zicht hebben op onze keuken en de koks. Hier kunnen gasten meekijken met wat er achter de schermen in de keuken gebeurt. Terwijl ze toekijken hoe de koks het eten bereiden, kunnen ze hen culinaire vragen stellen en naar hun keukengeheimen vragen. Klik hier voor meer informatie.

Tafel reserveren